Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

8. 8. 2012 9:39
No a co?

Máte výrazně výnosnější finanční produkt? Produkt, který vynese alespoň 3 % čistého?  Pokud ano, využívejte ten. V čem je problém?

  Nutí vás někdo, abyste toto spoření využíval?  Všiml jste si, že to spoření se jmenuje stavební a jako takovému (tedy na pořízení stavby) mu byl uzákoněn příspěvek? Co bylo špatně: že podmínka využití státního přístěvku na pořízení bydlení neplatila od začátku.

  Považuji za nesmírně hloupé, když má někdo dojem, že "stát" mu dává málo.  Protože ty příspěvky platí daňový poplatník. Jiné peníze "stát" nemá.

  PS: Zatím výhody příspěvku a stabilní úrokové míry využívám a to nikoliv pro budoucí pořízení bydlení.

5 0
možnosti
R

romansebl.com

14. 8. 2012 12:47
Re: No a co?

Sám jsem Váš komentář doporučil. Líbí se mi jeho jednotlivé složky. Pokud máte něco lepšího než stavební spoření využívejte to namísto SS. A druhý souhlas s tím, že někdo má dojem, že státní podpora mu jednoduše právem náleží, i když jde o peníze daňových poplatníků. Proč živit těmito penězi byznys stavebním spořitelnám?

1 0
možnosti
RK

semelik

8. 8. 2012 9:22
Sám jsem zvědavej, z čeho budou banky financovat stavební

půjčky (ty opravdové) až většina lidí z tohohle "stavebního" spoření zdrhne. A k tomu dojde, už teď je to znát.

0 0
možnosti
RK

semelik

8. 8. 2012 9:23
On Kalousek si taky myslel, že zvýšením DPH vybere víc peněz

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

8. 8. 2012 9:19
Vážený autore.

Stavební spoření měll být nástroj na to, aby lidem za přispění státu dopomohl k bydlení. Bohužel český národ si z něho udělal lukrativní nástroj na zhodnocování peněz. Model byl jednoduchý. Ročně se do stavebka vložilo 18 tisíc, stát přihodil další čtyři a půl a ještě k tomu byl úrok až 4,5%. To vše ze zákona pojištěno, takže s celkem výhodným zhodnocením byla jistota, že střadatel o své peníze nepřijde. Znal jsem lidi, kteří každý rok zakládali stavebka na nízké cílové částky, v pátém roce tam dali 18 litrů a okamžitě smlouvy vypovídali. Takto měli každý rok od státu významný příspěvek na rodinnou dovolenou. To se Vám zdá správné? Stavebko by mělo být skutečně na řešení bytové situace a ne aby si za to někdo koupil pračku nebo leěel na Kanáry. A pokud chce někdo spořit, na to existuje celá řada nástrojů, počínaje termínovanými účty a konče investicemi do cenných papírů a komodit.

1 0
možnosti
R

romansebl.com

14. 8. 2012 12:51
Re: Vážený autore.

Vážený čtenáři, souhlasím. Pouze s tím, že o své peníze střadatel nepřijde ne. Příčin může být hned několik: hyperinflace, krach státu a to se mi jeví jako dosti aktuální téma. A státní příspěvky se mi správné nezdají - to abych odpověděl na Vaši položenou otázku. Děkuji za Váš komentář.

0 0
možnosti
R

roman37e

8. 8. 2012 8:58
A co byste doporučoval?

To mají všichni kupovat akcie, nebo zlato? Spoření je doposud jediná možnost jak z relativně malého platu si jednou v důchodu bude moct člověk trochu důstojně žít... Případně jediná možnost jak pomoct svým potomkům. Až už na jim dát na studia, nebo nějakou korunu do začátku. Stavební spoření je pořád nějaká jistota, jak uchovat peníze.

1 0
možnosti

Roman Šebl

17. 9. 2012 14:47
Re: A co byste doporučoval?

Bohužel není. Právě spořením si peníze neuchováte.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

8. 8. 2012 7:54
Cílem pana Kalouska je stavební spoření zlikvidovat

a to se mu již prakticky podařilo Rv

2 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 8. 2012 9:42
Re: Cílem pana Kalouska je stavební spoření zlikvidovat

I kdyby bylo stavební spoření (vy tedy máte zřejmě na mysli státní příspěvek), tak co? Co se stane?  Někdo bude mít za šest let našetřeno o cca 13 tisíc míň. Na několikamiliónové bydlení.  Hrůza!!!!

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 8. 2012 7:52
bohužel,

Stavební spoření není stavební spoření - a nikdy samo o sobě nebylo. To je nutné si přiznat. Když vezmeme do úvahy ceny nemovitostí a bytů, tak je jasné že ani naspořená částka, ani státní příspěvek nemohly nákup bytu sami o sobě zafinancovat.

"Stavebko prostě bylo velmi výhodným finanční produktem, na který stát přispíval. Na čemž získali pár procent nejen klienti-ale hlavně banky a jejich dceřinné stavební spořitelny, které - dokud to šlo- na stavební spoření uvalovaly neskutečně vysoké poplatky.. Což u ž dávno padlo, stát svou podporu stále snižuje, počty nových klientů slábnou a stavební spořitelny jsou rády když někoho "ukecají" na  6 let i skoro bez poplatku..

1 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

8. 8. 2012 8:02
hmm

na rekonstrukci je to ovšem ideální - i když se při překlenovacím úvěru platí úroky z celé cílové částky, tak je tu prima možnost spořit více bez sankcí a pro částky do 500,000 si myslím, že to ideální (pokud má tedy člověk rozumný příjem, který mu umožní dospořovat).

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky