Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kilokrok

15. 8. 2012 21:52
Je vidět, že finanční svět není vaši silnou stránkou

pane autore! Doporučuji přejít na jiné témata, kterým rozumíte! Důležitý je také cíl, který chcete dosáhnout. Zda jen chcete si před svými přáteli vytvořit jméno, nebo chcete spoluobčanům pomoci se orientovat ve finančním světě. Pokud jde o to druhé, pak jste jednoznačně selhal a nebo záměrně chcete lidí zmást![>-]V

0 0
možnosti

milinek

15. 8. 2012 22:47
Re: Je vidět, že finanční svět není vaši silnou stránkou

Můžete mě to prosím vysvětlit, děkuji. M

0 0
možnosti

Fibich

15. 8. 2012 21:25
Teorie se ověřuje praxí.

Jsem již hodně starý. Měl jsem v mládí také možnost uzavřít s ČS pojišťovnou spoření na důchod, což jsem neučinil. Kdybych spořil, dnes bych pobíral k důchodu cca 100 Kč, kdoví jestli vůbec. Od naspořené částky ceny vzrostly rohlíkovým kurzem 10x. Spořil bych kvalitní měnu a dostával inflační.

Moji rodiče i prarodiče také spořili na důchod už za první republiky a dostali bzuum nedalo to ani na kop do zadku. Praxí ověřená skutečnost je ta, že spoření na důchod u finančních institucí je blbost. Soukromou instituci, která by vyplácela naspořené peníze by vedli pitomci, když mohou včas stáhnou roletu a věc přehrát na stát, který na to nebude mít peníze a když, tak k nepotřebě znehodnocené inflací.

Propagací spoření jde jen o zajištění zisku finančním institucím, střádalům bych doporučil psychiatra. Naspořit na stáří lze jen nákupem věcí těžko podléhajícím inflaci na př. realit. Kdo nakoupil před 20 lety má dnes několika násobný zisk.

5 0
možnosti

romansebl.com

16. 8. 2012 9:27
Re: Teorie se ověřuje praxí.

Vážený pane Fibichu (omlouvám se, pokud nejde o Vaše jméno).

děkuji za tak inspirativní příspěvek, který propojil napsané se skutečnou finanční realitou, kterou napsal život. Vaše životní zkušenost je důkazem, že mé psaní tak provozování konzultací má ten svůj smysl. Z času na čas je pro člověka příjemné se ujistit, že jde tím správným směrem. Ještě jednou děkuji za Váš příspěvek a myslím, že v tomto děkování nejsem sám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky