Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xmant06

18. 8. 2012 1:04
Zdravím autora

Ahoj Romane,

od začátku sleduju Tvůj blog, na kterém velmi správně sumarizuješ naprosté nedostatky finančních produktů (konkrétně IŽP - zlodějna a podvod, SS a PP), nelze než souhlasit. Omlouvám se že reaguji pod tento článek, je to reakce na samotný Tvůj blog a jeho poselství které vyjadřuje - nebo jak ho alespoň já chápu.

Nicméně jde o alternativní možnost investic - jak v realitách (ať už obytných či průmyslových) existuje jistá rozkolísanost a ve spojení s poplatky, daněmi atd.. v podstatě nelzena prosté koupi a prodeji realit vydělat nad míru inflace (zastarává, nutnost rekonstrukcí) - pozor - z obecného hlediska. Stejný problém je i např. ve zlatě - jednak vlastnit zlato jako komoditu = ve většině případů vlastnit papír z banky, že jsem vlastníkem zlata, bůhví, kde je, načež při nákupu investičního zlata ve fyzické podobě jsem opět odrbán, neb si kupuji v okamžiku realizace cca 75-80% své investice.

0 0
možnosti
R

romansebl.com

20. 8. 2012 15:10
Re: Zdravím autora

Děkuji za pozitivní komentář. Finanční produkty skutečně konzumovat jen v omezené míře, toto poslání bylo dobře zachyceno. A co týče nemovitostí a drahých kovů jako alternativ, pak rozhodně nemovitosti k pronájmu nikoliv k jejich obrátce (nakoupit a prodat) a drahé kovy k získání výhody nad finančním systémem (v případě, že by skutečně zkolaboval, jak se zdá) a svobody (žádné nařízení vlády ani převrat ti jej nevezme, tak jednoduše jako peníze - nekrytou měnu).

0 0
možnosti

dva mraky

17. 8. 2012 21:47
to by byla rana

Ja myslim, ze se vsichni snazi aby prave k tomu nedoslo, pokud by  USA sly ke dnu tak za stavajici situace to bude pro Cinu strasna rana. Kola ekonomiky se zastavi. Nastanou hodne nubena leta a USA at jakkoli nahnile jsou stat s dost velkou palebnou silou...

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

17. 8. 2012 18:26
a kam se to bohatstvi bude presouvat?

do Ciny, ktera ma uz ted oficialne asi 18% dluhu k HDP a o vysi skutecneho zadluzeni specialne provincii se jen spekuluje?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 8. 2012 19:39
Re: a kam se to bohatstvi bude presouvat?

Vzhledem k tomu že čínské devizové rezervy (jenom na zakladě toho kolik Američané veřejně přiznávají že dluží) jsou více méně 50 procent čínského HDP...

Splacení celého čínského dluhu, pokud by najednou všichni věřitelé požádali o splátku (na to stejně nemají smlouvy) je pro čínany v podstatě otázka několika minut.

1 0
možnosti
W

wiki5

17. 8. 2012 17:05
v podstate pod radarem

pravidel blogu tady delate PR pro svoji praxi. Jiste skvelej napad a spousta lidi na to skoci.

0 0
možnosti
H

hlava..dvacetdva

17. 8. 2012 16:29
Ten model

je víc než vysvětlený ve filmu Vyměřený čas. A realizace probíhá. Zdražování základních potřeb-energií- za pokřiku o světových cenách je jen příklad.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

17. 8. 2012 12:32
nebude

to tak zlé jak tu píšete, pravda, USA mají velké dluhy, ale mají také armádu. Pokud bude situace zoufalá, může přepadnout třeba Venezuelu a na ní se zahojí

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 8. 2012 14:30
Re: nebude

MAjí problém utáhnout jejich současné expedice ve světě.

0 0
možnosti
JH

bednarik62

17. 8. 2012 11:23
Samozřejmě

jde o zcela přirozený společenský jev,, proletářů a imigrantů všude i v USA obrovsky přibývá,, Čína přebírá už zbytky veškeré výroby všech států celé planety,, přelidněnost způsobená zejména muslímskými státy--- marné hledání uplatnění mladých lidí ve všech státech planety ,, velmi slabý, neschopný tzv. americký prezident Obama, který zřejmě absolvoval s úspěchem státnice z marxizmu a leninizmu a na víc prostě opravdu nemá. OBAMA zlikvidoval vizi demokratického trendu rozvoje společnosti a neznamená pro islám a komunizmus vůbec žádné nebezpečí, naopak jen lenivého a primitivně směšného spojence. Momentálně to nejlépe chápe FINSKO a chystá ukončení vztahů s EU.

1 0
možnosti
EN

tuana

17. 8. 2012 10:45
současná sociologie peněz

Peníze původně sloužily jako prostředek (medium), který ulehčoval směnu při obchodování. Jenomže jejich „hodnota“ a množství, kterým disponujeme, slouží už dlouhá staletí a ve stále se zvětšující míře k zajištění a upevnění pocitu jistoty a především k zvýšení společenské prestiže.

Peníze se tak plíživě změnily z prostředku (k dosažení něčeho) v cíl. Tím jde stále víc o „mít je“ než o „používat je“, tedy o to, peníze hromadit. Koneckonců na neustále rostoucí koncentraci kapitálu je postaven i současný, po pádu komunismu zdánlivě bezkonkurenční a „jediný možný“ společenský řád („There is no alternative“ – Margaret Thatcher).

0 0
možnosti
EN

tuana

17. 8. 2012 10:46
Re: současná sociologie peněz

Tím peníze vyjímáme z toku oběživa, ničíme jejich „merkuiánskou“ kvalitu směny a pokud je vůbec ještě pohybujeme, tak za účelem spekulace – tedy získání ještě většího množství peněz skrze nakládání s nimi samými. Peněz tak je na „obchodním/investičním trhu“ stále méně, což vede k nutnosti vydávání (tj. tištění skrze centrální banky) dalších a dalších peněz, k inflaci, k ztrátě hodnoty peněz, tedy k dalšímu znejistění a zvětšení touhy po ještě více penězích. Spirála, která vede k stále většímu odtržení peněz od reálného světa.

0 0
možnosti
P

papajos

17. 8. 2012 10:44
převod bohatství neustále probíhá

hrstka lidí stále více bohatne (mnohdy až astronomicky) a ostatní chudnou ... majetek se přesouvá ustavičně..od méně majetných k těm více majetným.. nůžky se rozevírají

skončí to otroctvím, válkou, rasismem, genocidou...

!!

3 0
možnosti
IK

Ivana Kalenská

18. 8. 2012 0:03
0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

17. 8. 2012 10:33
já s vámi souhlasím ....

jen bych rád věděl co by měla obnášet ta příprava ....

1 0
možnosti
R

romansebl.com

17. 8. 2012 10:38
Re: já s vámi souhlasím ....

Faktické odpovědi ohledně financí a diskuzi zaměřenou mimo jiné na přípravu před událostmi, které zřejmě můžeme očekávat poskytuji během svých konzultací. Lze vygooglit. Děkuji za Váš komentář.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky