Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kilokrok

30. 8. 2012 3:23
Vážený pane, jste mimo mísz

Vaše články a stejně tento jsou účelové a zřejmě mají vyvolat u čtenářů pocit vašich znalostí věci. Je však vidět, že tomu vůbec nerozumíte a jen a jen mystifikujete občany! Životní pojištění i investiční nebývá produktem pro investování, ale tato, jak vy říkate spořící složka, je jen doplňkem, který zajišťuje poměrnou návratnost prostředků vynaložených na pojištění rizik, jenž jsou ve smlouvě obsažené! Způsoby investic v této složce u různých pojišťoven však můžou zajistit také slušný výnos! Jde však o možností kombinací, kterým málokdo z klientů věnuje pozornost! K tomu by měl sloužit finanční poradce, který poskytuje klientovi tuto službu při správě smlouvy! Pokud chcete vydělat, musí být životní pojištění (vyplatí se i více živ.poj.) součástí tzv, osobního finančního plánu, který se pane ovšem MUSÍ UMĚT!!! Většinou u živ.invest,poj. jsou fin.pr. v tzv invest.podíl.fondech, které jsou různě volatilní a tím mají různé možnosti! U akciových podíl.fondů může být roční výnos vysoký!

0 0
možnosti

bohemund

2. 10. 2012 12:38
Re: Vážený pane, jste mimo mísz

Právě opačně to vy jste mimo mísu a ne pan autor, popsal to přesně, za a ano ma pravdu Ižp je drahý nesmslný a nepřehledný produkt, za b Ižp se prodáva hlavně jako spoříci produkt, třeba i dětem, což je právě ten nesmsl, za c proč bych proboha u pojistky měl si spořit, spořit ve fondech můžu i sam bez ižp a neplatit tak dva krat poplatky, za D investovat do podilových fondů je kravina, žáden akciovy rizikový není dlouhodobě ziskový pouze vytvařejí umělé svingy, natoz akciovy, pokud si někdo nahodi dokonce více ižp tak potěš pánbůh. Ižp jedině čistě jako pojistka bez spoříci složky vychází spravidla lépe než rizikove.

0 0
možnosti

aqualive

29. 8. 2012 12:37
Dobrý a hlavně potřebný článek

Reaguji na blog z praxe, měl jsem malou poradenskou společnost. Ale tlak nejen pojišťoven a stavebních spořitelen a dalších mě přesvědčil o ukončení činnosti. Poradenství opravdu zmizelo. Je kontraproduktivní! Není to tedy chyba obchodníků.

    Jednoduchý selský rozum říká... "nedávej všechna vejce do jednoho košíku" a "není všechno zlato, co se třpytí". Toto jsem vštěpoval svým obchodníkům a učili to i klienty. Nyní se roztrhl pytel s úsporami energií, před časem všichni investovali do zlata. Předtím zase do derivátů ropy. Vyvarovat se těchto módních vln, je taky umění. Prostě nenechat se nachytat jako důhodci do autobusu a pak si koupit deku za 20 tisíc.

     Jak se orientovat v nabídce trhu a jak vůbec poznat seriozního obchodníka? Není to složité. Dá se to během dvou - tří otázek. Ale to nechi popisovat. Chci poděkovat za téma blogu, otevření problematiky dnešního finančního a především úvěrového trhu.

2 0
možnosti

romansebl.com

29. 8. 2012 12:54
Re: Dobrý a hlavně potřebný článek

Děkuji za Váš komentář. Danou problematikou se budu zabývat i nadále.

0 0
možnosti

hekp

29. 8. 2012 10:14
50%

To měl ještě kliku, v roce 2008 mi poradce doporučil investovat do OPF od Templetonu s tím že jejich výnos se pohybuje kolem 50% a nejni důvod pochybovat že v budoucnu tomu bude jinak. O rok později bych ze svých peněz měl tak 10-15% vložený částky.

 P.S. Tím nehaním danou investiční společnost čí formu investování, pořád si myslím že pro pravidelné spoření malých částek je to ideální.

0 0
možnosti

romansebl.com

29. 8. 2012 10:52
Re: 50%

Také jedna rada nad zlato koukám. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti

certik_bertik

29. 8. 2012 9:56
představa

že mi budu platit nějakým kravaťákům a ti mi za to budou ochotně vydělávat na důchod je poněkud úsměvná myšlenka, tihle frikulíni nejdřív zaberou co půjde pro sebe a něco málo dají klientům. Výnos 9% je nesmysl, v současnosti se většinapenzijních fondů nedostane ani na inflaci

0 0
možnosti

hekp

29. 8. 2012 10:06
Re: představa

Ste zjevně špatně čet, není řeč o pepři, alébrž o životním pojištění kerý vkládá prostředky do podílových fondů. Ale ten výnos je pořád diskutabilní.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

29. 8. 2012 9:47
Ono někdy stačí

si to slibované zúročení přepočítat....Další debaty o tom, zda je to výhodné/ nevýhodné, reálné/nereálné jsou zbytečné.

0 0
možnosti

Olymp

29. 8. 2012 10:04
Re: Ono někdy stačí

A jak se to konkrétně přepočítává milá odbornice?  ;-D

1 0
možnosti

petrph

29. 8. 2012 9:30
no jo

Tak kdyby mi nějaký finanční poradce našel takový finanční produkt, který by mi garantoval nastálo těch uvedených 9%, tak mu z  toho výnosu i ten milion jako provizi dám sám. :-)Ale takový garantovaný produkt prostě na trhu není a finanční poradci operují s naprosto vymyšlenými ciframi.

Bohužel, většina finančních poradců (a hlavně tedy finanční instituce které za nimi stojí) prostě nereflektují změny kterým dochází v posledních letech (a už skoro celém desetiletí) na finančních trzích, které jsou dosti rozkolísané, a nelze na nich tedy slibovat (natož garantovat) nějaký vyšší dlouhodobý výnos.

1 0
možnosti

romansebl.com

29. 8. 2012 10:48
Re: no jo

Děkuji za velmi vhodnou poznámku. Skutečně sám výnos 9 %, který byl známému modelován je tématem na samostatný článek. 9 % vyycucaných doslova z prstu je šílenost, kterou předvádí poradci. To rovnou mohou modelovat 15 %, ať se jim to lépe prodává .

On S&P od roku 1977 (value 100) do teď (value 1400) vzrostl tempem 7,8 % p.a. pokud to tak rozpočítáme na roky. Ale problém je v tom, že žádný fond by nekopíroval výkonnost tohoto indexu, který má nějakou historii. Navíc těch 7,8 % říká, že ekonomiky porostou tak jak rostly v 90 letech, to dalších 5-10 let rozhodně nemůžeme čekat. A jako hlavní argument, S&P sice rostl ročně 7,8 %, ale dolar za toto období ztratil 90 % kupní síly.

Finanční produkty nejsou cestou k majetku.

1 0
možnosti

1absolutus

29. 8. 2012 9:14
Už dlouho jsem nečetl tak dobře napsaný článek.

Po špatných zkušenostech s bankami a jejími "poradci" jsem se domluvil s jednou zahraniční bankou a spolupráce je o něčem jiném. Když jsem zjistil, že z vložených více jak padesátí mega mi udělala KB i ČS ještě ztrátu místo slíbeného výnosu, tak jsem všechny peníze okamžitě u nich zrušil. Ještě rok a půl kňučeli a snažili se mě přesvědčit, abych dal peníze do jejich banky zpátky.

Za poctivou informaci - karma! R^

3 0
možnosti

Alergik_new

29. 8. 2012 9:18
Re: Už dlouho jsem nečetl tak dobře napsaný článek.

;-D A ta úžasná zahraniční banka vám nabídla co? ;-D (jinak jak definujete zahraniční banka? podle vlastníka nebo místa působiště?)

0 0
možnosti

Alergik_new

29. 8. 2012 9:07
Omyl

Takovéto "pojištění" není finanční orgií pro pojišťovnu, ale jen a pouze právě pro prodejce (nebo distributora, pro kterého pracuje). :-/

0 0
možnosti

SID09

29. 8. 2012 9:29
Re: Omyl

Pojišťovna na tom v žádném případě netratí, protože jinak by tyto produkty vůbec nenabízela. Místo plánovaného zhodnocené 9 % nakonec dociluje zpravidla nulových hodnot a úplným požehnáním je pro pojiš´tovnu omezení platební schopnosti plátce. Ten pak příjde o čtvrtinu naspořených peněz, aniž by vlastně věděl proč. !!!!!!;-(

0 0
možnosti

gumidos

29. 8. 2012 8:44
A není náhodou

ten mlion tzv. "riziková složka", tedy to, co kryje určité riziko?

0 0
možnosti

Roman Šebl

29. 8. 2012 8:47
Re: A není náhodou

Produkt byl nastaven tak, že pojistná částka byla 100 000,- (tzn. že ano máte pravdu 20 Kč/měsíc se strhávalo samozřejmě za riziko - za těch 35 let je to 8 400 Kč tedy naprosto zanedbatelná částka z milionu) Děkuji za Vaši reakci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky