Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

svann

5. 9. 2012 10:57
Bloger

jaksi zapoměl do svých úvah zakomponovat tzv.vrozené předpoklady jedince.Vezmu extrémní případ dvou lidí soutěžících o v kapitalizmu o bohatství. Jeden který začne podnikat a jeho vrozené vlastnosti budou,soucit,empatie samaritánství a druhý který začne podnikat ve stejném oboru ve stejné ulici a jeho vlastnosti budou,dravost a sociopatie,který myslíte že zvítězí? Samozřejmě že sociopat.To že má každý stejnou možnost se uplatnit jsou nebetyčné kecy právě těch bohatých sociopatů ,kteří se tím svojí úchylku snaží zamaskovat.

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

5. 9. 2012 11:50
Re: Bloger

z toho plyne jedine: soucit, empatie a samaritanstvi jsou v byznysu tak nejak k hounu, a tedy jako takove zcela a naprosto zbytne. proc by mel ten egoisticky sobec brat jakekoliv ohledy na nejake pochybne moralni idealy konkurence ?

0 0
možnosti
S

svann

5. 9. 2012 11:57
Re: Bloger

Á nazdar grupo,ty jsi mi tady chyběl, ty kluku zvědavá.Já neříkám aby bral ohledy, já polemizuju s teorií že každý má možnost. Mnou jmenované vlastnosti,to nejsou ideály,to jsou vrozené vlastnosti. Tak jako ty jsi se narodil jako asociál,tak jiný se narodil jako samaritán a s tím nikdo nic neudělá,to jsou genetikou rozdané karty.Tímto tvrzením vyvracím zcestnou teorii o rovných šancích pro každého.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

5. 9. 2012 12:13
Re: Bloger

tak nemusi byt kazdy uspesny zrovna v byznysu, ze ano ... pokud si nekdo zaklada na sve empatii a samaritanstvi, muze se klidne realizovat v nejakych jinych oborech, kde jsou naopak tyto vlastnosti predpokladem k uspechu. ja se take necpu do profesionalniho fotbalu, do zpevu ani do charity, nebot si jsem dostatecne vedom toho, ze na uvedene zhuverilosti proste nemam predpoklady, no. delam to, na co predpoklady mam - a nestezuji si, ze se se mnou umelci, fotbaliste a dalsi podobni maji rozdelit o svoje schopnosti, nebo ze by me snad nekdo mel nejak pomahat, abych v jejich oboru mohl byt uspesny.

a mimochodem, ta empatie a podobne zhuverilosti se daji docela uspesne odnaucit, nebo alespon zamaskovat. pokud by byly empatie a altruismus ekonomicky vyhodnymi postoji, nemel bych nejmensi problem se jimi ridit ... nicmene nejsou, a tak se ridim tim, co ekonomicky vyhodne je.

0 0
možnosti
S

svann

5. 9. 2012 13:28
Re: Bloger

Myslím že vy se řídíte tím co vám příroda nadělila ostatně tak jako každý jiný.A nejde o byznys jde o zbohatnutí a to materiální,především o tom je článek. I když se autor v reakcích snaží vzbudit dojem že jde i o bohatství duševní.Jde o to si uvědomit že člověk má jisté předpoklady zděděné,odhaduje se že to je 60-75%,zbývající procenta tvoří to co se člověk naučí,čili,člověk je pánem svého osudu tak ze 40-25%.A vo tom je celej život a kdo se na něj podívá z tohoto ůhlu tak mnohé pochopí. A empatie se opravdu odnaučit nedá a proč taky že.Kdyby byl každý jako vy tak to by vám bylo na světě sakra ouvej.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky