Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Truth teller

18. 9. 2012 12:23
komentář

R^ za upozornění na možnost globálních nepokojů v důsledku finanční krize. Myslím si ale, že během krize naopak dochází k deflaci, kdy mizí dluhy vůči krachujícím bankám, tedy mizí peníze z oběhu. Inflace, či hyperinflace, je to co nám hrozí těsně před kolapsem - v situaci, kdy bude akcelerovat dluhová spirála a staré dluhy se budou zaplácávat novými a většími dluhy. Podobně jako v Řecku, kdy dostávájí jeden záchranný balíček za druhým, přičemž ten další je vždycky větší (pokud jim neodepíšou 75% procent dluhů aby mohli jet nanovo).

Jak lidé zvládnou deflaci, záleží pouze na nich! V této souvislosti Vám tam chybí kritika měnového systému, který dovoluje obchodním bankám tvořit peníze z ničeho a formou dluhu je pouštět do oběhu.

Chtěl jsem Vám dát karmu, ale nějak se nezobrazuje ...

0 0
možnosti

Roman Šebl

19. 9. 2012 16:24
Re: komentář

Děkuji za komentář. Karmu můžete udělit mým článkům, které jsou veřejné. Tento článek byl výjimečně zařazen jako soukromý a proto karmu udělit nelze.

Během deprese může dojít jak k hyperinflaci tak k deflaci. Deflace byla za Velké hospodářské krize v USA a hyperinflace ve Výmarské republice (oboje případy lze vygooglit). Spoléhal bych spíše na hyperinflaci, už proto že FED rozhodně deflaci nepřipustí. Masivní tisk dolarů způsobí vysokou inflaci, která povede ke ztrátě důvěry v nekrytou měnu, kterou dnešní peníze jsou (a tím zmizí z oběhu, jak správně říkáte).

Kritikem se rozhodně necítím být a proto kritizovat není mým záměrem. Cílem mé práce je upozornit na hrozbu a nesmyslnost finančního poradenství, jak jej dnes známe.

Děkuji za projevenou přízeň.

0 0
možnosti
ZA

Spyderco

12. 9. 2012 9:33
co dělat pro budoucnost

....napsal v jedné diskuzi jeden manažer : učím své děti jak najít vodu, jak vypěstovat brambory a střílet.

2 0
možnosti
L

laduk

12. 9. 2012 9:04
hm..

ztráta veškerých úspor díky inflaci ..  ještě si tu češtinu podtrhni

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky