Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

3. 10. 2012 10:24
Můžete předvést matematicky

Jak to zvýšení DPH o 4 % snížilo celkové nákupy o tolik, aby změna výběru DPH byla nulová??

   Odpovím si sám: nemůžete, protože je to absolutní nesmysl.  Snížení celkové kupní síly způsobily převážně (téměř výhradně) jiné vlivy - zejména zvýšená nezaměstnanost, nižší investice neplátců DPH a nižší příjmy OSVČ.

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

3. 10. 2012 11:05
Re: Můžete předvést matematicky

Tragédiou tejto vlády sú práve úvahy ako tie Vaše. Stoja na teoretickom sčítaní nejakých štatistických údajov, na aktivách ktoré hlásia banky a k tomu si pripočítajú neblahý vplyv médií, takže tu máme výsledok:

Ľudia majú peňazí viac než dosť, ale skrz blbú náladu ich nechcú utrácet. Tak ich k tomu prinútime.

Milý zlatý, realita má s virtuálnou realitou štátneho úradníka pramálo spoločné. A čoskoro to pozná už aj ten úradníček.:-P

0 0
možnosti
MP

vogele

3. 10. 2012 9:39
máte částečně pravdu

až na ten závěr, že se spomalila ekonomika není zaviněno vyšší DPH ale tím že se lidé chovají rozuměji a začínají šetřit jak píšete výše tak že zvednout DPH  byla dobrá volba. Podporovat investice, dobře ale jen při vyrovnaném rozpočtu nebo přebytkovém p.s. v Chorvatsku nová DPH v roce 2012 - 25%  na vše.

0 0
možnosti
PM

G3000

3. 10. 2012 10:05
Re: máte částečně pravdu

Zvednout DPH byla dobrá volba?;-€ Pro koho?8-o

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

3. 10. 2012 9:11
Ako súhlas

len si dovolím pripomienku:

Ľudí, ktorí si držia vačšie úspory je strašne málo a rady kam a ako ich investovať sa týkajú len zlomku populácie. Vačšia časť je naopak zaťažená všemožnými úvermi a hypotékami. A teraz skúste uvažovať, že pokiaľ je takýto človek aspoň trochu zodpovedný ako sa asi zachová? Žije v neistote, situácia sa zhoršuje, može ho odrovnať strata zamestnania, nemoc, alebo len nával nepredvídaných výdajov. Rozumné je držať si na konte aspoň dvojnásobok priemerného mesačného platu. To nie sú úspory na stáří, je to berlička na situáciu, ktorá može nastať okamžite.

A čo si myslia politici? Že tento človek pobeží svoju "železnú zásobu" rozfofrovať do najbližšieho hypermarketu, zoberie si ďaľšie "výhodné" úvery? Áno, presne takto sa chová štát. Lenže politici rozhadzujú cudzie peniaze a nikto ich za to k zodpovednosti nepoženie, nikto ich nevyhodí na ulicu.:-/

2 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 10. 2012 10:37
Re: Ako súhlas

Opravdu??  Bankovní vklady obyvatelstva (vč. stavebního spoření) činí cca 1,6 biliónu (1.600 mld.) Kč.  A nemylte se, to nejsou úspory "horních deseti tisíc". Ti mají své peníze jinde.  To je 160 tisíc na člověka, neboli téměř půl miliónu na tříčlennou rodinu.  Já vím - průměr je průměr.  Ale někde se ta částka nasčítat musela. A to další desetitisíce rodin nespoří, protože splácí barák či alespoň byt.  Ale spoří fakticky tímto způsobem.  Pro úplnost: Úspory včetně fondů a penzijního či životního pojištění dělají 2,5 biliónu. Opět: většinu má střední a nižší střední vrstva, ne boháči.

   Pro úplnost: Dluhy domácností u bankovních institucí dělají zhruba polovinu celkových úspor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky