Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

O o   t o   b y l o   n ě k d y   s   b a n  k a m i   j i n a k ??  Banky vždy většinu vkladů rozpůjčovaly  a    n i k d y    nebyly schopny proplatit všechny vkladatele naráz.  Bez půjček by nemohly existovat. Je to princip jejich fungování. To je důvod, proč se banky i státy snaží o důvěru v banky.  Ve všech dobách, prakticky ve všech zřízeních a u všech bank platí: pokud se někomu podaří vyvovat velkou paniku a lidé začnou v neobvyklé míře vybírat své vklady, ztratí banka likviditu.  Je jedno, zda se jedná o vklady peněz zlatých (stříbrných), papírových či "elektronických".  Vždy je to stejné.

0 0
možnosti
JS

Kalousek se snaží donutit lidi, aby nastrkali své úspory (pokud jim vůbec nějaké zbyly) do spořících účtů a dluhopisů, a pak jim tyto úspory znehodnotí uměle vytvořenou inflací.

0 0
možnosti
Foto

R41o39m63a23n 27Š29e23b28l

12. 12. 2012 15:54

Zajímavěji postupují banky, nechají klienty naházet peníze do jejich finančních produktů (často nemají znalost o atraktivnějších investicích). Pomocí poplatků a zadržení části výnosů ve vlastní prospěch vytvoří zajímavý zisk a tyto peníze pak investují do atraktivních aktiv (zejména do podílů na firmách odolných vůči cyklům)

1 0
možnosti
BD

Řešíte  globální problém,ale i zdánlivě bezvýznamné mališkosti mohou vaše peníze ohrozit. Podle antidemokratického zákona o praní špinavých peněz  vám může být zablokován přístup k ůčtu prakticky kdykoliv a komukoliv. Stačí jeden snaživý úředníček a je to hned. A náprava bude až po vyšetření , což vás může stát značné peníze. Ach jo, kde to žijeme ? Za co pane Bože, za co !

1 0
možnosti

Prvním nebezpečím pro banky je, když se ČNB snaží stavět do role advokáta a mluvčího celého bankovního sektoru ve jménu jeho stability, místo aby se starala o měnový systém a stabilitu peněz.

1 0
možnosti
VH

Zdá se mi, že druhá věta souvětí je v hrubém rozporu s větou třetí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky