Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No nevím, četla jsem, že cena drahých kovů v současnosti již dosáhla historického maxima

0 0
možnosti
Foto

R12o24m47a54n 61Š77e64b11l

19. 2. 2013 12:39

A jakou cenu bude mít drahý kov za situace, ve které peníze, jak jim dnes říkáme, se stanou bezcennými? A proč mohou být peníze bezcennými? Protože finanční systém, který peníze nakázal vnímat jako cenné, už dnes silně krvácí.

0 0
možnosti

Mnoho lidí si myslí,že opravdu investice do drahých kovů a třeba i diamantů je dobrá věc.Obyčejný rozum ale říká, že do takovýchto komodit by se mělo investovat tehdy ,když máte již vše finančně zajištěno. A potom máte hodnotu, kterou nepotřebujete a teoreticky nikdy potřebovat nebudete.Zlato má potom jen teoretickou,spekulativní hodnotu a například v dnešní době je nákup zlata prakticky nesmysl. Ta spekulativní nedhodnota je mnohem vyšší než výrobní náklady na zlato.A lidstvo je jen krůček od technologií,které umožní výrobu čehokoliv pomocí pochopení zákonů gravitace.Ale vzhledem k tomu, že 99 % obyvatelstva země žádné investiční zlato nevlastní a vlastnit nebude- tak vlastně o nic nejde.;-)

0 0
možnosti

Krůček od výroby zlata pomocí pochopení zákonů gravitace?

Přeji vám mnoho úspěchů na čekání, až lidstvo bude vyrábět zlato pomocí pochopení zákonů gravitace! ;-D

1 0
možnosti

Jinak dík za článek, referenci ukládám mezi oblíbene do složky "Kam s penězma". :-)

1 0
možnosti

Dík za podnětné články, dám si vás do záložek..;-)

0 0
možnosti

Autore, je ovšem třeba upozornit na to, že i drahé kovy byle vlastníkům zabavovány.

A to nejen komunisty:

Zlatý standard byl ve Spojených státech zrušen za úřadu prezidenta Franklina D. Roosevelta ke konci roku 1933 – dvacet let po zavedení Federálního rezervního systému, v době, kdy vrcholila velká hospodářská krize a nezaměstnanost ve Spojených státech přesahovala 28 %.

Již 5. dubna téhož roku Roosevelt vydal exekutivní nařízení č. 6102, které každému obyvateli USA nařizovalo odevzdat veškeré zlato pod pokutou až 10 000 dolarů, 10 let vězení, nebo obojí.(viz Wikipedia - zlatý standard).

To jen pro pořádek.

Pokud by nějaké podobné konfiskační nařízení vyšlo a vy jste se mu chtěl vyhnout tím, že zlato ukryjete, tak stejně je nemůžete bez rizika udat ani vyvézt (leda tedy s rizikem. A konfiskace nemusí mít jen podobu "odevzdat bez náhrady", stačí stanovit nereálný kurs nebo nereálnou náhradu.

0 0
možnosti
Foto

Správně, velmi správně. Pokud vím, tak tato pokuta však nebyla udělena nikomu, kdo nařízení neuposlechl a také nikdo nebyl uvězněn. Šlo o to co nejvíce vystrašit veřejnost a napakovat stát drahými kovy, které sám neměl a to na úkor lidí. Ti, kdo uposlechli velmi litovali, protože se zbavili toho nejcennějšího. Směna různých aktiv/komodit za drahé kovy bude fungovat vždy a to minimálně jako "černý trh", protože drahý kov je to, co má v takovém období tu největší hodnotu. Zároveň fyzicky vlastněný drahý kov v takové době má mnohonásobně vyšší hodnotu než jakou může tvrdit burza (ta může být zmanipulovaná). Děkuji za Váš přínosný příspěvek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky