Diskuse

Penzijní připojištění - 30 let spoření pro 35 měsíců klidného žití

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za bezva článek. Výnos 3,5 % u důchodových fondů považuji za nadsazený. reálně je kole 2%.

1 0
možnosti
Foto

R30o71m31a16n 92Š39e64b23l

29. 8. 2013 10:32

Děkuji. Uvedený výnos 3,5 % je celkový efektivní roční výnos včetně státní podpory pro zvažovaný příklad (samotné zhodnocení penzijními fondy je modelováno na úrovni 2 % p.a.)

1 0
možnosti

Souhlasím s vámi, že největší pitomost, kterou člověk může udělat, je investiční životní pojištění. V mém případě z něj celosvětová a následně evropská finanční krize udělaly bezcenný produkt. :-/

3 0
možnosti

A myslíte si, že stát má zájem na tom abyste se důchodu vůbec dožil? A v případě, že se ho dožijete, tak abyste už v něm pobyl co nejkratší dobu.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář. Souhlasím s Vámi - průběžný systém je dobrý (co se vybere, to se hned rozdělí). Bohužel díky demografickému vývoji je tento systém neudržitelný a proto přemýšlející dbají na své zajištění v budoucnu. 

Pokud bych kdy loboval, pak jedině za investice do reálných aktiv všeho druhu. Orientuji se zejména na private equity, drahé kovy a drobné nemovitosti.

0 0
možnosti

princip a nastavení průběžného systému není ani tak rozhodnutím ekonomickým, jako politickým. V jednoduché rovnici: "výběr...doba podpory(doba odchodu do důchodu)....vyplácená suma" jde jen o vyvažené nastavení parametrů. Jistě, pokud bychom parametry nechali na současné úrovni, pak by výše vyplácených důchodů byla nula nula prd. Ale pak nastává právě to politické rozhodnutí....vláda(vlády) budou muset řešit životní úroveň stále se zvyšující části svých voličů tak, že penze budou "dotovány" z jiných částí rozpočtu

1 0
možnosti

Autore,nevím pro jakou investiční společnost lobbujete,ale jedno jste dokázal a to,že průběžný důchodový systém je nejlepší,nejde totiž vykrást. Vše co se vybere jde na důchody.

5 0
možnosti
Foto

Pane Salajko, vy si skutečně myslíte, že vše co se vybere jde na důchody?

A dále: zásadně ubývá pracujících a přibývá důchodců. Tzn. stále menší hromádka peněz pro stále více důchodců.

1 1
možnosti