Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56a85n 63R89á93ž

23. 11. 2015 11:15

"Líbí se mi" článek obsahující nepravdivá tvrzení, např. že výnos (součet procentního zhodnocení fondu+ státní příspěvek+ snížení daňového základu) nepokryje inflaci, šmahem odsoudí tento produkt, jako absolutně nevýhodný,  aby na konci, v jednom odstavci připustil, že pro dost početnou množinu občanů, je penzijní připojištění  velmi atraktivní ;-D

Takové neetické jednání je typické pro pokoutní získatele zákazníků obchodníků z akciemi, či s produkty komoditních trhů. Mezi ně autor článku nepatří, že ano?

0 0
možnosti

Tak jste v nás vyvolal paniku, teď zbývá jen nastínit nějaké vychytralé řešení toho, jak efektivně investovat, aby se člověk zabezpečil na důchod ;-D

0 0
možnosti

Zapomněl jste na (podle mne) dost početnou skupinu lidí, kteří už splnili věkový a časový limit pro výplatu pojistného, ale pokračují dál ve spoření s tím, připojištění už mohou  k d y k o l i v   ukončit a naspořenou částku vybrat. Pro ně je naopak penzijní spoření velmi výhodným produktem, protože za každou spořenou tisícikorunu dostanou od státu 230 Kč. :-)

0 0
možnosti

eee  ... s tím, ŽE připojištění

0 0
možnosti

Napsal jste to jak radí intelekt. Souhlasím s Vámi. Karma.R^

0 0
možnosti

Napsal jste to, jak radí intelekt. Proto souhlasím a dávám karmu.R^

0 0
možnosti

Když už chcete psát "odborně", užívejte prosím kvalifikované výrazy. Nikoliv nesmysl, že si "z daní mohu odečíst ....". 24 tisíc si mohu odečíst z    d a ň o v é h o    z á k l a d u.

1 0
možnosti

"...nebo mu naopak některá pozlátka z produktu vezme (či je úplně zruší a to i zpětně!)."

To je kec non plus ultra. Něco takového (zpětné zrušení státního příspěvku) zkusil Miroslav Kalousek jako ministr financí v roce 2008 při ořezání státního příspěvku na stavební spoření a ústavní soud mu to zatrhnul jako nepřípustnou právní retroaktivitu. Osekat nebo zrušit ano, ale ne zpětně.

0 0
možnosti

Ono to osekání úplně stačí. Představte si, že po patnácti letech spoření stát takto změní podmínky. Vy pak můžete buď spoření zrušit a peníze vybrat (ovšem bez státních příspěvků a znehodnocené inflací) nebo spořit dalších dvacet let za nevýhodných podmínek. Toto dilema bych opravdu řešit nechtěl.

2 0
možnosti

Možná jsem to nečetl pozorně ale opoměl jste jednu velmi důležitou okolnost a to je že po celou dobu za naspořené peníze stát neručí a klidně se Vám může přihodit to co mě v P.f.VIVA kde stát vyhlásil konkurz a nám po 10 letech vyplatili 10% naspořené částky a bylo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky