Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Banky tím tlačí klienty, aby své peníze investovali do fondů. To má pro banky výhodu v tom, že když přijde finanční krize, nemusí klientovi nijak zdůvodňovat propad akcií a tím i ztrátu, kterou utrpěl. Prostě najednou, třeba i ze dne na den, klient zjistí, že má smůlu a že cena jeho investičních akcií klesla třeba o 30%. Bylo tomu tak jak u americké hypotéční krize, tak i u evropské finanční krize. Zatímco vklady na spořících a běžných účtech jsou do určité výše chráněny ze zákona.

2 0
možnosti

Se divím, že ještě existují střadatelé, kteří své peníze v bankách nechávají. Podporují tak své tyrany, stejně jako lidé podporují své okupanty, když akceptují jejich "kulturu" (Němce, Rusy, Američany - to je fuk)

1 0
možnosti

To je jenom ta druha faze kapitalizmu.

0 0
možnosti

To jste si nějak popletl. Banky jsou tu od toho, aby jste si od nich mohl vypůjčit svoje peníze. A to přece nemůžete chtít zadarmo.

4 0
možnosti

To je ten zoufalý tlak na dluhovou jízdu.

Současná ekonomika je postavena na dluhu a narážíme na stropy,proto se pod sebou kope díra,abychom mohli ještě chvíli "růst"

Celkově to je stejně neudržitené,musí logicky přijít krize,na trhu je prostě víc peněz než je trhem poptáváno,v podstatě není kam s nimi,.boom úvěrů

se nekoná,.nemůže, není už asi kdo by,jenže mantra benkéřů zní že deflace je zlo,byť já jí vnímám jako korekci předchozího nesmyslného puimpování potištěných papírků,takže se dál bude tlačit papír,dál držet úrokové sazby na nule nebo záporné,dál cílit inflace,prostě budou se dělat tyhle šaškárny,protože většina šéfů světových bank a fondů se tyhle hovadiny kdysi naučila na školách v rámci teoretické průpravy,nic jiného neznají a neumí,nechápou že svět se mění ......

1 0
možnosti

To je přece pro vládnoucí politiky mimi DPH nejlepší doják, jak vyrvat z lidí prachy - přes zdaněný zisk bank !

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS