Roman Šebl

47,6 milionů Američanů pobírá potravinové lístky

19. 02. 2014 8:24:15
Už každý šestý Američan pobírá potravinové lístky. Potravinový lístek - symbol přetěžkých dob je užíván vládou k "nakrmení" lidí především v době války a významných hospodářských otřesů. To, že dnes lístky na potraviny potřebuje už neuvěřitelných 47,6 milionů Američanů je alarmující skutečnost, na kterou však média vůbec neupozorňují.

Když jsem se poprvé setkal číslem oznamující počet Američanů pobírající potravinové lístky, byl jsem naprosto v šoku. V zemi, kterou stále považujme za ústřední ekonomiku světa existují miliony lidí, kteří potřebují přispívat na to, aby se najedli. Ano, sociální program může být zneužíván i lidmi, kteří tuto podporu příliš nepotřebují, ale nemohou konečné číslo tolik ovlivnit. Jde o neuvěřitelné číslo signalizující, že kolébka kapitalismu již není kolébkou kapitalismu a je stále blíže ke svému rozkladu.

USA je dnes zemí, která zabíjí svou národní měnu - americký dolar a skoro padesát milionů občanů vyžaduje pomoc, aby dokázalo nasystit.


O tom, že jde o závažný problém (o kterém není radno příliš veřejně mluvit) svědčí i krok amerických státníků. Ti se ujali své pozice opět po svém. Říkat, že desítky miliónů Američanů pobírá potravinové lístky, kazí image jejich "práce" a proto se v roce 2008 (před hlavním nárůstem) rozhodli přejmenovat systém potravinových lístků (Food Stamp) na šílenost zvanou "Program doplňkové výživové pomoci" (Supplemental Nutrition Assistance Program). Jde o jedno a totéž až na to že za novým šíleným názvem si člověk ihned nepředstaví hladovějícího člověka nebo snad program poskytující potravinové lístky.

Podobné je to i s důležitými souvislostmi ve finančním systému. Namísto toho, aby název akce nazýval akci pravým jménem (tedy tím, oč skutečně jde) nazývá ji složitými termíny, kterým přirozeně rozumí jen hrstka lidí - tím se drží praktikovaná věc v tajnosti a její důsledky si veřejnost hůře spojuje respektive je nabádána k tomu, aby si něco takového ani domyslet nemohla.

Nejzářivějším příkladem ututlávání věci pod složité termíny je "stimulace ekonomiky" nebo také jinak "monetární expanze".

Nejde o nic jiného, než o postupné znehodnocování stávajících národních měn. No, řekněte lidem, že jim znehodnocujete měnu - to byste něco viděli. Místo toho je atraktivnější jim říkat, že centrální banka stimuluje ekonomiku či provádí monetární expanzi.

Pokračující znehodnocení amerického dolaru (a americká centrální banka provádí velmi silné znehodnocení) je jednou z příčin, proč je tolik Američanů na potravinových lístcích, jelikož zboží a služby jsou dražší a dražší (zdražení není často nic jiného než přirozená reakce na pokles kupní síly národní měny) a platy jim však stejným tempem nerostou. Naopak za posledních 5 let o práci miliony Američanů přišlo.

Čísla o nezaměstnanosti se v USA také falšují, do statistik zaměstnaných jsou započítáni i lidé pracující jen na čtvrtinový úvazek a oficiální inflace vůbec neodpovídá realitě. Alternativnímu výzkumu těchto statistik se věnuje například Shadowstats.com, ti uvádí, že:

USA
nezaměstnanost 23 %
inflace 9 %
HDP -1,8 %

vláda ale říká:
nezaměstnanost 6,6 %
inflace 1,5 %
HDP 2,8 %

Pokud budeme věřit, že USA (a s nimi celý svět - americký dolar je stále hlavní rezervní měna!) jsou stabilizované, pak si necháme vnutit lež zabalenou do neprůhledných termínů a lživě upravených čísel.

47,6 milionů Američanů pobírající potravinové lístky jasně naznačují, která statistika je blíž realitě, v jaké se "vyspělý" svět nachází.

Autor: Roman Šebl | karma: 30.33 | přečteno: 2618 ×
Poslední články autora