Vlády po celém světě dál tlačí na konfiskaci soukromého majetku

Máte bankovní účet, který jste už delší dobu neprověřovali? Měly by něm být ještě stále nějaké úspory? No, to bude čím dál méně jisté... Vlády po celém světě hledají další příjmy do rozpočtu a tak například dál tlačí novými zákony na konfiskaci osobních majetků, které by občané třeba nemuseli tolik postrádat. 

Vlády po celém světě hledají kreativní cesty ke zvýšení svých příjmů do svých rozpočtů a jdou na to skutečně od lesa. Aktuálně ustanovují nové zákony, ve kterých významně zkracují lhůty, které musí dle zákona uplynout, aby bylo možné soukromý majetek zabavit na základě "podezření", že jde o "majetek ke kterému se nikdo nehlásí". A v první fázi se zaměřují na nejrychlejší a nejsnadněji získaný zdroj příjmu a těmi jsou "neaktivní bankovní účty".

Například australská vláda takto získala 360 milionů dolarů. Ta minulý rok zkrátila lhůtu po jejíž uplynutí lze vklady na bankovních účtech prohlásit za "nečinné" a zkonfiskovat. Lhůta byla zkrácena ze sedmi let na tři. A neděje se to pouze v Austrálii. Na opačné straně světa v USA v Kalifornii bylo obvyklé, že tato lhůta činila 15 let (to je poměrně rozumně nastavená lhůta). Nyní je tato lhůta 3 roky.

To, že jdou vlády v první řadě po bankovních účtech, má z mého pohledu hned několik velmi vypočítavých důvodů: 

a. Nemusíte pro zabavený majetek hledat kupce... Jde samo o sobě o hotovost. "EASY MONEY"

b. Nemáte žádné významné náklady s konfiskací majetku... Pouze účet jednoduše vysajete. "EASY MONEY"

c. Dá se veřejnosti rozumně podložit, že je v zájmu nás všech, aby se to dál dělo: "Přeci majetek, ke kterému se nikdo nehlásí, by bylo škoda nechat ležet a nevyužít jej." "EASY MONEY"

Kypr nám jasně dokázal, že mocnáři zemí jsou schopni v dnešních časech zajít v konfiskaci majetku velice daleko. Vklady a depozita nejsou v bezpečí především.
S rostoucími problémy jednotlivých zemí budou mocnáři více a více kreativní v hledání dalších příjmů. Nemůžeme být proto překvapeni z nově uvalených daní ani z konfiskace soukromého majetku jiných typů a to i těch, které jsou více náročné na prodej. Vše co lze ukrást bude v hledáčku "v zájmu blaha veřejnosti". 

Je to šílené, ale je to tak. 

Do diskuze můžete mimo své komentáře uvádět své osobní zkušenosti s konfiskacemi soukromého majetku ze strany státu. Zkušenosti pamětníků a dobře informovaných potomků stojí za zveřejnění.

Autor: Roman Šebl | úterý 17.6.2014 8:28 | karma článku: 23,12 | přečteno: 1117x