Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

neverime, ale co mame delat, kdyz v nich dostavame mzdu a platime v obchodem

0 0
možnosti

Mluvte za sebe.

Lidé kteří vědí co jsou peníze jim přiměřeně věří. Mnohem více než finančnímu poradci, který nabízí "trvale vysoké výnosy a vysokou bezpečnost investic". Ještě že tam nezmínil perfektní likviditu. To by musel vracet diplom ;-D

0 1
možnosti

Krádež? To je jako kdybych přejel sousedovi slepici a on běhal po ulici a křičel "vražda". Uvědomte si jedno. Jestliže cokoliv krachuje, správně by měl proběhnout krach a vyrovnání s věřiteli. Tohle je zcela normální a správná situace. Do čeho se tu ale dostáváme? Situace je brutálně pokřivena díky dvou principům.

1) Too big to fall

2) Důvěra, woe

Neboť se současný svět neuvěřitelně bojí jakéhokoliv náznaku hospodářské krize a krize důvěry, vytváří nechutně měkké polštáře bez špetky odpovědnosti. A o trochu tvrdší polštář (nicméně stále brutálně měkký) nazýváme krádeží. Já osobně tohle myšlení nazývám degenerací nad kterou by se člověk pracující ve finančním sektoru, s ekonomickým vzděláním, měl vážně zamyslet.

1 0
možnosti
VK

Zajímavé, jak se všichni zastávají kyperských střadatelů, mají-li státu odevzdat 6,5 procent ze svých vkladů (a to proto, aby stát odvrátil bankrot. Bude-li totiž vyhlášen, přijdou Kypřané o daleko víc.).

Zajímavé to je proto, že naším občanům sebere český stát (konkrétně Kalousek s Nečasem) tutéž částku jen díky jejich inflaci za necelé dva roky. A to opakovaně, ne jednorázově jako na Kypru.  - Dojde to autorovi?

o---:-(---o

2 1
možnosti
Foto

A na tom Kypru, tam inflace neni ?

0 0
možnosti
ZK

Z31d11e43n72a 41K15o11č42í

20. 3. 2013 12:22

Kyperská vláda posvětila finanční "letadlo". Nezbývá, než aby sklidila i plody své "práce", kdy umožnila praní špinavých peněz ve velkém.  !!

1 0
možnosti
Foto

Moc dobrý článek, děkuji za něj. Mě dnes došel další paradox. Různé země se navzájem "zachraňují" a vlastně všechny jsou zadlužené. Takže de facto méně zadlužené zachraňují ty, co už opravdu ztrácejí dech. Jak vidno, zachraňovat tedy může i tonoucí, resp. zadlužený. Svět je skutečně vzhůru nohama - krásná iluze fungování. Tahle bublina prostě jednoho dne musí prasknout - lež se vždy provalí. Nemůže dojít daleko, protože má krátké nohy...

4 0
možnosti
MT

Jaksi se tomu 'novodobemu' kapitalismu podlamuji nohy . . .

(jestli to jeste je kapitalismus a ne statem organizovana kriminalita)

0 0
možnosti
PS

S zaverem souhlasim. Kypersky prehmatek je podle mne ovsem jenom malou, bezvyznamnou epizodou. Zdaneni par procent, sice kradez je, ale nejde o nic vyznamne prevysujiciho jine danove kradeze, treba ty co se dnes deji v CR. Na Kypru to jde jen trochu vic videt, proto ze ma euro. Kdyby meli vlastni menu, tak ty obyvatele okradou mnohem vic pomoci manipulace s menou a lidi ani parlamentu se ptat nebudou. S EURem to lokalne udelat nejde, tak se pokusili vymyslet tento figl,ktery neprosel.

3 1
možnosti
MT

Coze ??? "...Zdaneni par procent..." ???

Horko tezko jsem si naskudlil 100 tisic. Ted by mi z neho nekdo mel vzit "par procent" 10 tisic ?!?! Rv

0 0
možnosti
OU
JV

J13o59s14e67f 39V68a16l49a

20. 3. 2013 13:04

rekneme si to takhle : kypersky stat totiz odrbaval malo, a to hlavne bohate investory, pro ktere byl danovym rajem. Danovemu raji dosly penize, a tak misto aby odrbal (spravne) ty investory, tak chtel (spatne) odrbat lidi. Typicky socialisticky pristup, jak bylo, je a bude v recky mluvicich zemich.

1 0
možnosti
Foto

Co tady šílíte z 10 procent. Už dvě generace nezažily válku, která by je mohla připravit nejen desetinu, ale o všechno. Právě válka ekonomikám chybí, protože by po ní padly na dno a pak by se zase zvedaly. Dnes když cukne o pár procent níž, tak je z toho drama a když se lidem sáhne na něco, co si ani nezasloužili, tak dělají revoluci.

5 4
možnosti
PK

Ona by nám v Evropě nějaká menší válka neuškodila. Slovy starého ovčáka ze švejka¨

...ale poslední léta, žrali by byli jen samý vepřový, drůbež, všechno máslem nebo sádlem maštěný. Ták se pánbůh na ně rozhněval pro tu jejich pejchu a voni zas přijdou k sobě, až budou si vařit lebedu, jako to bejvalo za napolionský vojny. Dyť vona i ta naše vrchnost už roupama nevěděla co dělat......

A mimochodem... Když Britský parlament uvalil americkým kolonistům mnohem menší daně zboží s cílem zajistit "blahobyt v británii" bylo to efektivně řešeno tím že začli zabíjet brity a poslali slavnou británii do háje... Obecně se to schvaluje jako válka za nezávislost...

A když to bylo správné tehdy je to správné i dnes. Pokud se občanům vláda nelíbí je zcela legitimní jí svrhnout i občanskou válkou.

8 0
možnosti
AK

Vy jste žil v jiné zemi, když u nás zkrachovalo 12 bank ze 60?

Nebo si to už nepamatujete?

0 0
možnosti
Foto

Kypřané mají štěstí, klidně se jim to mohlo vyplácet v kurzu 1:50.

2 1
možnosti
PK

V tu chvíli tam bude revoluce a myslím že ani těch 3500 britských vojáků by nehnulo prstem, možná by se připojili protože ta vláda by to brala i jim z jejich účtů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky