Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

5. 9. 2012 14:01
Náhodou být bohatý není nic záviděníhodného

jsou s tím jenom starosti;-D

0 0
možnosti

vena65

5. 9. 2012 13:44
Každý svého štěstí strůjcem

Nemyslím si, že každý chce být šťastný a bohatý. Mnoha lidem vyhovuje jejich neštěstí a chudoba, protože pak je ostatní litují a taky mohou litovat sami sebe. Každý je tím kým chce vlastně být. Chudák je většinou chudákem, protože mu to tak vyhovuje. Nemá tolik starostí. A to že někteří sní o bohatství, to jsou pořád jen sny, které nestojí za to, aby se člověk změnil. Lidé sní rádi, protože to nestojí žádnou námahu.

0 0
možnosti

furrat

5. 9. 2012 12:12
podvědomé bloky...

...dokáží zcela jistě zabít spoustu potenciálu, s tím musím souhlasit. Jen mi to celé zavání tím způsobem myšlení, se kterým jsem se setkal ve filmu/knize Tajemství. Je to zajímavé a cosi na tom bude, doporučuji. Jen když už se pohybujeme na dané myšlenkové úrovni, je třeba říci i to, že když něco dostaneme, něčím jiným za to nejspíš zaplatíme. To lidé, kteří pouští podobné myšlenky do světa, většinou neřeknou. Zákon rovnováhy ale platí dokonale, není to nic jiného než fyzika. Počítejme s tím!

0 0
možnosti

romansebl.com

5. 9. 2012 12:28
Re: podvědomé bloky...

Děkuji za Váš příspěvek. Ano rovnováha si také myslím platí dokonale. Dovolím si použít další frázi, jednoduše: Jsem tím, na co myslíme" A že forem bohatství existuje nespočet - nejen tedy majetek na který se zaměřuji ve své profesi. To možná některým čtenářům v závěru uteklo.

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

5. 9. 2012 12:01
jak předmluva k Napoleonu Hillovy - myšlením k bohatství

nebo k nějakému Carnegieho ochytřováku;-D ....ne že by na pozitivním myšlení něco nebylo, ale pokud to čte někdo, kdo v okruhu 30km kromě zametání a "dýlování" nějakých kravin nemůže zavadit o práci, nebo mamina po mateřské.....má chuť vám dát facku a naplno si prověřit kapacitu plic zařváním něčeho šťavnatého

Já tam naštěstí nepatřím, takže ode mne nic nehrozí.....ale kidy jsou to na dnešní poměry šílený.;-D (s prominutím)

1 0
možnosti

omalovánka

5. 9. 2012 11:45
Být šťastný a chudý

Možná, že by člověk byl bohatý již tím, že by byl šťastný. Pro mne bylo vždy štěstím mít práci a byla jsem spokojená.  V celém svém profesním životě (36 odpracovaných let ) jsem vždy chtěla slyšet, jak problémy jdou řešit a ne jak nejdou. Teď, když sháním práci, tak ve firmách pouze slyším, že to nejde, že budou muset propouštět a ne přibírat. Tak to štěstíčko budu hledat asi někde jinde

1 0
možnosti

romansebl.com

5. 9. 2012 12:32
Re: Být šťastný a chudý

Vaše první věta velmi dobře vyjadřuje onu skrytou pointu v závěru.

0 0
možnosti

tomas1986

5. 9. 2012 11:04
Skvělý článek

Super článek! Hluboké myšlenky! Pravdivé!

2 0
možnosti

svann

5. 9. 2012 11:51
Re: Skvělý článek

Myšlenky bez hloubky a životní zkušenosti.

0 0
možnosti

svann

5. 9. 2012 10:57
Bloger

jaksi zapoměl do svých úvah zakomponovat tzv.vrozené předpoklady jedince.Vezmu extrémní případ dvou lidí soutěžících o v kapitalizmu o bohatství. Jeden který začne podnikat a jeho vrozené vlastnosti budou,soucit,empatie samaritánství a druhý který začne podnikat ve stejném oboru ve stejné ulici a jeho vlastnosti budou,dravost a sociopatie,který myslíte že zvítězí? Samozřejmě že sociopat.To že má každý stejnou možnost se uplatnit jsou nebetyčné kecy právě těch bohatých sociopatů ,kteří se tím svojí úchylku snaží zamaskovat.

1 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

5. 9. 2012 11:50
Re: Bloger

z toho plyne jedine: soucit, empatie a samaritanstvi jsou v byznysu tak nejak k hounu, a tedy jako takove zcela a naprosto zbytne. proc by mel ten egoisticky sobec brat jakekoliv ohledy na nejake pochybne moralni idealy konkurence ?

0 0
možnosti

jarinka

5. 9. 2012 10:45
Ačkoliv si myslím,

že vlastní vůlí mohu hodně změnit ve svém životě, považuji taktéž Váš článek za kecy. Navíc jste neopomněl do něho zapasovat kec obvyklý, totiž že "Češi závidí". Pane, nechci být šťastná a bohatá. Nechci ráj po smrti. Atd. atd.

0 0
možnosti

romansebl.com

5. 9. 2012 11:17
Re: Ačkoliv si myslím,

Zcela vás minula pointa článku, který označujete za kecy. A tou pointou je:

"A každý může být bohatý po svém.

Mnozí chudí lidé jsou chudí, protože se vzdali svých snů."

Nicméně, jak píši, nemám recept na rozum, ale to že nechcete nic, by mne jako člověka silně znepokojovalo.

0 0
možnosti

ciric

5. 9. 2012 9:05
Zajisté

Tak to je opravdu skvělá myšlenka.  Je potřeba ji co nejvíc rozšířit, oblbnout co nejvíc maldých. Vždyť je to tak snadné! Každý má tu možnost, jen nesmí být lenivý. Nakonec budeme všichni šťastní a bohatí.

 Uvědomuje si autor, že to není možné? Že v dialektickém světě musí proti bohatému stát chůdý?

Tyto "keci" mě neskutečně dráždí.

1 0
možnosti

romansebl.com

5. 9. 2012 9:15
Re: Zajisté

Nenapravitelní zůstanou nenapravitelnými.

Naše mysl je mocná a o to jak vidíme svůj svět rozhoduje o tom jaký ten náš svět bude. O tom nemůže být sporu. Cílem však není vás o tom přesvědčit.

Pokud mi někdo říká, že něco nejde, nevěřím mu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky