Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

šelma6005

2. 10. 2012 21:40
Pravicové vlády neumí nic jiného než okrádat lidi ba i stát

Pravice v těchto končinách nikdy nic jiného nepředvedla než zlodějiny toho největšího kalibru.

A i proto jsou veřejné finance v tak zoufalém stavu.

Pravicové lži, že jsme si až dosud žili v nepřiměřeném blahobytu, jsou sprosté lži. V blahobytu si tu dosud žili a žijí pouze vládní protagonisté - napravo i nalevo.

Církevní restituce i penzijní reforma jsou jen další pravicové pokusy o zlodějiny. Vlastně nebýt těch zlodějin, pravice by ani neměla žádný program jak zpravovat tuto zemi! Pravice neumí nic jiného než tunely.

Ano, i někteří levicoví politici mají máslo na hlavě, pravice má však tunely přímo ve svém programu - a v tom je ten sakramentský rozdíl.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

2. 10. 2012 17:42
Nelze mit duveru, nanejvys tak viru v penzijni system

Duvera je racionalne podlozena pohnutka. Takze tu k penzijnimu systemu mit nelze nezavisle na existenci druehho pilire.

Vira je naopak zcela iracionalni dojem, ze neco, co je neskutecne existuje a realne ovlivnuje nas zivot. Dokud se clovek nezacne zabyvat financnim systemem a ekonomii muze mit v penzijni system viru. Jakmile se zanori do reality, pak viru ztrati a muze ji nahradit pouze vedomim, ze na tom celem nejak dokaze vydelat na ukor vericich.

0 0
možnosti
DM

Aretta

2. 10. 2012 15:22
Bojím se všeho, kde neplatí rovná pravidla pro obě strany.

V tomto případě mám na mysli ABSENCI PRÁVA BEZ SANKCE vypovědět smlouvu z mé strany při JEDNOSTRANNÉ změně podmínek na straně druhé. Tot vše.

0 0
možnosti
LM

lada222

1. 10. 2012 20:53
Zbytečný článek

Nulová objektivita, jen blábol proti reformě. II. pilíř je jediný způsob jak aspoň malou část z pojistného získat na svůj individuální účet u penzijního fondu. Dobrovolně! Každý má samozřejmě možnost spořit či investovat různými způsoby, není žádný důvod jednu z možností zatracovat. Někteří tu trousí v diskusi úplné pitomosti. Za pětistovku měsíčně si prostě nikdo nemovitost ani zlatou cihlu nekoupí...

0 0
možnosti
KV

THE APE

1. 10. 2012 21:17
Re: Zbytečný článek

zbytečný komentář [>-]

4 0
možnosti
BM

BBO

1. 10. 2012 17:59
Pane Šeble,

prezident vetoval pouze velice zajímavé úpravy VNDR (Velké Nečasovy Důchodové Reformy). Ta může běžet i přes prezidentovo veto. V  podstatě si knížecí pacholíčci přehazují pašalíky. Doporučuji přečíst si příslušné dva návrhy zákonů. Jeden se čte blbě. Druhý se ale vůbec číst nedá.

1 0
možnosti
E

ErSi

29. 9. 2012 21:41
Měnová reforma

O tomhle svinstvu budou dějiny učit jako o největší zlodějně 21. století. Jako o měnnové reofrmě po nástupu komunismu. Ty peníze někam zmizej do prdele a co tak maximálně dostanete, je omluvnej dopis emailem.

7 0
možnosti
D

Dark5

1. 10. 2012 17:48
Re: Měnová reforma

V prvnim piliri bude znehodnoceni prumerne vydelavajiciho zamestnance nekde kolem 50%, to mozna i ten druhy vyjde lepe, kdyz s tim zrovna nejaky Viktor nezmizi na Bahamy. To je skoro lepsi nepracovat, neodvadet a jen plodit deri a cucat.

No v podstate jde o jedinou vec, vyzdimat dnesni generaci, nejak jeste uspokojit dnesni duchodce a co bude za 30 let je politikum jedno, protoze oni uz budou v baliku.

Druhy pilir je principielne nejlepsi reseni, ale ne v te podobe jakou nam tady predkladaji. Musi byt striktni kontrola a pojisteni vkladu. Pak je mozne oklestit prvni pilir jen na nutnou solidaritu a hlavni cast duchodu prenest na druhy pilir.

0 0
možnosti
C

carolusI

27. 9. 2012 0:22
Napsal jste to jasně

přesto většina diskutérů vůbec nechápe o čem je řeč. Nejhezčí je, když si pletou současné důchodové připojištění, které má ještě přijatelné podmínky s tou připravovanou zlodějinou. Jinak se II.pilíř nazvat nedá. Myslím, že kdo do něj vstoupí, si to zaslouží. Za hloupost se musí platit.

14 0
možnosti
RC

josefbad

27. 9. 2012 7:47
Re: Napsal jste to jasně

a jaky problem je, abyste do nej nevstupoval, kdyz se bojite, ze Vas tam okradou?

1 0
možnosti
JI

Jirkoš

26. 9. 2012 18:56
Kolik si asi naspoříte ?

A spočítal si někdo kolik budetete mít na konci při 25 tisícovém platu a spoření 30 let. Schválně kolik vám vyšlo?

0 0
možnosti
P

pydloun23

26. 9. 2012 19:02
Re: Kolik si asi naspoříte ?

Přesně v tomhle vidím hlavní problém reformy. Zájemce nemá možnost si jednoduše vykalkulovat výnos. Jedna stránka jsou naspořené finance, druhá státní příspěvek a třetí časové zhodnocení. Jenže taky dojde k poklesu složky státní penze. O kolik, to Vám dnes nikdo neřekne. Zkuste si schválně podle nějaké kalkulačky zjistit důchod, na který máte v současnosti nárok. Bez šance. Musíte znát přesně odvody Vaše i Vašeho zaměstnavatele za posledních 25 let. Je to složité jako prase! Ale tyhle věcné souvislosti nikdo neřeší - většina tady to vidí politickou optikou.

1 0
možnosti
P

pydloun23

26. 9. 2012 18:10
Hloupost

co tady píšete. Spořím (spořím - neinvestuji!) v penzijním fondu od počátku, tj. roku 1993. 2 x jsem zvedl částku, jde o relativně malý obnos vzhledem k ostatním životním nákladům. V současnosti mám naspořeno 250 TKč, a protože už mám nárok na jednorázovou výplatu, nechám se vyplatit. Výnosy v současné době nejsou nic moc, ale zajímavé je to díky státnímu příspěvku. No a dnes tu částku investuji a za 10 let budu vědět co s tím. Když k tomu přidáte plnění z životní pojistky, jedná se o slušný základ. Nechci být špatným prorokem, ale při součansém demografickém vývoji není šance stávající systém udržet. Rok do roku bude větší schodek státního důchodového účtu a daně se zvýší všem.  Zdanit bohaté? Hloupost - už nyní je 12 000 daňových subjektů ČR registrováno v daňových rájích. Ne proto  aby jste VY za 30 let měl vyšší důchod, ale aby jste měl reálně alespoň takový jaký je dnes. Jak to chcete řešit? A proč by penzijní fondy měly být zloději????

0 0
možnosti
VC

vena65

26. 9. 2012 18:18
Re: Hloupost

Tak nějak přemýšlím, proč vlastně máte potřebu sdělovat, že jste nepochopil o čem autor píše?

10 0
možnosti
P

petrajana

26. 9. 2012 17:34
Pro ty borce bude nutné obnovit trest smrti.

Aby nečekali 30 let.!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
"Vystupuji proti tradičnímu finančnímu poradenství. V oblasti osobních investic a financí nabízím odlišně fungující konzultační službu." Více na soukromém webu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky